Харчування

 Харчування у ЗДО меню

 Харчування у ЗДО сніданок,обід,вечеря

Шеф – кухар : Сеха Тетяна Леонтіївна (тимчасово не працює)

Кухар: Ольховецька Ольга Василівна                                   

Кухар: –

Комірник: Рожанчук Марія Степанівна                                                                    

   Підсобні робітники:                                                                       

 Супрун Тетяна Вячеславівна                                                             

 Цимбалюк Тетяна Леонідівна

Харчування в дитячому садку: готуємо з турботою про дітей.

Наші дітки їдять тільки найкращі страви.

      Харчування в нашому садочку збалансоване та корисне. Ми стежимо за тим, щоб в добовому раціоні дитини були присутні всі необхідні для відповідного віку поживні речовини – в правильній кількості, подані відповідно до встановленого режиму прийому їжі. В меню малят включені ті продукти (і в тому обсязі), які допомагають їм гармонійно рости та розвиватися фізично. Щоб ці продукти завжди будуть найвищої якості: свіже м’ясо і риба – джерела білка та мікроелементів, місцеві сезонні овочі та фрукти – постачальники вітамінів, кисломолочні продукти, які стоять на сторожі мікрофлори кишечнику та збагачують дитячий організм кальцієм.

 Дітям дуже подобаються страви. Адже вони просять батьків приготувати вдома сирну запіканку або тушковані овочі, «як в садку».

Педагоги закладу проводять   різноманітні форми роботи щодо харчування дітей в дитячому садку: підготували роздаткові матеріали, картинки, дидактичні ігри  про раціональне харчування та правила поведінки за столом, уклали електронний каталог казок, віршів, прислів’їв і приказок про продукти харчування та страви, склали казки та вірші про шкідливу й корисну їжу.

Старша медична сестра Корзун З.В. проводить групові та індивідуальні консультації з педагогами та батьками щодо раціонального харчування дітей дошкільного віку.

Вихователь – методист Симбірська Ж.В. залучає педагогів до інтерактивних форм роботи з формування корисних харчових звичок у дітей, здорового харчування,  культурно – гігієнічних навичок, столового етикету для дітей та дорослих тощо.

Педагоги створюють для дітей позитивну атмосферу під час організації харчування, а відтак — поліпшується настрій та апетит у дітей. Впливають на дітей розповіді, вірші,  казки про корисну та шкідливу їжу. Діти усвідомлюють шкідливість чипсів, сухариків, солодких газованих напоїв, гамбургерів, майонезу, цукерок тощо. Тому вони із великим бажанням їдять смачні страви, приготовлені нашими кухарями.

 

 

ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ СЕЗОННЕ МЕНЮНА ОСІННІЙ ПЕРІОД

ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ СЕЗОННЕ МЕНЮ НА ЛІТНІЙ ПЕРІОД

Виконання норм харчування по ЖДНЗ №49 червень – липень     2023р.

Виконання норм харчування по ЖДНЗ №49 січень – травень     2023р.

Чотиритижневе примірне сезонне меню на весняний період.



 

 


Наказ “Про встановлення вартості харчування окремих категорій дітей за рахунок бюджетних асигнувань”

Наказ “Про вартість харчування у літній оздоровчий період “

ДИТИНА ВІДМОВЛЯЄТЬСЯ ЇСТИ ЗДОРОВУ Й РІЗНОМАНІТНУ ЇЖУ. ЩО РОБИТИ?
Натуральні норми продуктів харчування

ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ СЕЗОННЕ МЕНЮ НА ЗИМОВИЙ ПЕРIОД
для харчування дiтей у Здо м. Житомира

Анкета для батьків щодо змін в Нормах харчування дітей в закладах освіти

Постачальники

Графік отримання їжі

Об`єм страв

Постанова КМУ від 24 березня 2021 р. № 305 Київ Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку

Інформація щодо отримання нового технічного обладнання на харчоблок

РЕКОМЕНДАЦІІ БАТЬКАМ ЩОДО ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ